Bibliotek

Skånekretsens bibliotek innehåller cirka 400 titlar (vissa dubbletter finns), så det är alltså ett stort utbud av många olika trädgårdsböcker. Vi har böcker som behandlar en speciell art, t.ex. Hosta, Geranuim, Cornus, rosor osv. Det finns böcker om speciella områden såsom woodlandväxter, surjordsväxter, ormbunkar, gräs m.m. Vi har också böcker om t.ex. trädgårdsplanering, fina trädgårdar att besöka, kända människors trädgårdar och växtjägare. Dessutom finns ett antal olika uppslagsverk.

<em>Cornus kousa</em> 'Satomi' hos Clemenssons i Lund. Foto: Dan Abelin.

Cornus kousa ’Satomi’ hos Clemenssons i Lund. Foto: Dan Abelin.

Vi brukar köpa in många nya böcker varje säsong och passar naturligtvis på att handla på bokrean.

Många nya böcker upptäcker man när man läser trädgårdstidningar, inte minst TrädgårdsAmatören, men vi tar naturligtvis gärna emot tips från medlemmarna på intressanta böcker.

Nya låntagare skriver upp sitt namn och telefonnummer på en lista och får ett lånenummer. Detta lånenummer följer sedan låntagaren och noteras vid varje boklån. Normal lånetid är mellan två möten, men missar man ett möte är det inte hela världen! Eftersom många vill låna våra nyaste böcker, är det naturligtvis viktigt att inte behålla böckerna för länge.

Vi har en aktiv bibliotekarie som fyller på med ett antal intressanta volymer varje år och att döma av utlåningssiffrorna så blir vi fler och fler som lånar.

Tänk på att kontakta kretsens biblioteksansvariga när du läser en intressant recension eller känner till en bok som du tycker att vi skall köpa in till biblioteket!

Välkommen till Skånekretsens träffar!

 

Lämna en kommentar

20 + 11 =