En resa i amatörland 6 juni 2016

FULLBOKAD.

6 juni är det Trädgårdsamatörernas dag och det vill vi fira med en resa. Efter att under lång tid åkt norrut och västerut vänder vi nu bussen mot öster, närmare bestämt Blekinge – Sveriges trädgård.

Ulf Sills trädgård

Vi ska besöka Ulf Sills trädgård i Mörrum, där han framgångsrikt odlar Arisaema, Cypripedium med flera ovanliga växter främst i lundmiljö. Så här beskriver han sin trädgård:

Mina favoriter är Trillium och Paris, Cypripedium, Podophyllum (Dysosma), Arisaema, Polygonatum, Epimedium, ormbunkar, Anemone nemorosa, Erythronium och Corydalis solida (de tre sistnämnda är ju säkert under jorden igen när ni kommer). Dessutom har jag många andra sällsynta lundväxter jag ser fram emot att visa er!
Min trädgård ligger i centrala Mörrum, Karlshamns kommun. Jag har 80 meter till Mörrumsån och cirka fyra kilometer till havet. Hela tomten är på cirka 900 kvadratmeter och större delar av den är rabatter.

Tuijas Växter

Ett besök i en plantskola är ett måste så vi kommer att besöka Tuijas Växter (vi har alla hål som behöver fyllas, eller hur?). Vi ska också besöka
några trädgårdar. Vilka är i skrivande stund inte bestämt. Håll utkik på vår webbplats och Facebook.

Lunch äter vi under dagen och vi startar som vanligt i Alnarp och vi kommer att stanna i Kristianstad för att plocka upp resenärer boende i norra Skåne.

Anmälan till Blekingeresan

Skicka anmälan till
madeleine@almer.se
senast 10 maj. Obs! FULLBOKAD.
Anmälan är bindande. Vi förbehåller oss rätten att ställa in resan om den inte samlar tillräckligt många deltagare.
Ta del av våra resebestämmelser.
Pris: cirka 700 kr. Bankgiro 354-7114.
Ange namn och resmål.
I priset ingår bussresa, lunch och eftermiddagskaffe. Ta med egen fikakorg!