Öppen trädgård 2013

I år har vi verkligen lyckats med något vi diskuterat länge, att alla öppna trädgårdar skall ligga i geografiska områden så man verkligen hinner besöka allt det vackra utan att behöva köra så långt emellan.

Nu i sommar har vi skapat många idérika utflyktsmål, med underbara trädgårdar, innehållsrika plantskolor. Ta med dig kaffe- eller picknick-korgen också, så även magen blir mätt. Annars finns säkert många trevliga ställen längs vägen att stanna till på och äta en bit.

Trädgårdarna är indelade i fem geografiska områden, så du hinner åka runt och njuta av prakten, få idéer och sen omedelbart börja förverkliga dem i någon av alla de plantskolor som håller öppet för oss, t.ex. Borealis som annars enbart säljer via nätet. En liten bön bara om aktsamhet i de öppna trädgårdarna, så vi får komma tillbaka.

Härligheten startar den 6 juni och avslutas den 14 juli. Just den 16 juni avslutar vi med ett kvällsarrangemang.

Här på hemsidan kommer det förhoppningsvis att så småningom finnas bilder från de olika trädgårdarna samt adresser med kartlänk. Locka med grannar och bekanta, de kan vara morgondagens medlemmar. Det känns också angeläget att propagera för samåkning om möjligt i samband med ett sånt här arrangemang.

Flertalet av trädgårdarna håller öppet mellan kl. 10–16, med undantag av 16 juni. Läs mer om de medverkande trädgårdarna nedan.

Mellanskåne torsdag 6 juni 2013
Nordöstra Skåne söndag 9 juni 2013
Malmö–Lund söndag 16 juni 2013
Nordvästra Skåne söndag 7 juli 2013
Österlen söndag 14 juli 2013

<em>Hamamelis intermedia.</em> Foto: Monica Bjerkeus.

Hamamelis intermedia. Foto: Monica Bjerkeus.