Azurnunneört (Corydalis pachycentra). Foto: Dan Abelin.

Höstens program 2014

Höstens första föredragshållare är Henrik Zetterlund 25 september. Kjell Åberg och Lena Drameus-Åberg kommer sedan och pratar 22 oktober. I november får vi chansen att lyssna på Eric Wahlsteen. Höstens växtmarknad är 7 september.

Torsdag 25 september
Dags för årets roligaste möte? Det traditionella lökmötet i september. Listan över vilka lökar som man kan köpa i år hittar ni i tidningen och här på vår hemsida. För att komma i stämning ordentligt inför lökköpen kommer Henrik Zetterlund från Göteborgs botaniska trädgård att berätta om »Mina favoritlökar i naturen, Botaniska och i min privata trädgård«.

Onsdag 22 oktober
»Att leva med trädgård« – Kjell Åberg och Lena Drameus-Åberg berättar om sina liv på Åbergs Trädgård som innebär odling av över 2000 sorters örtartade växter, visioner, bokskrivande, möten med trädgårdsentusiaster, skörd och tillagning av härodlat m.m.

Tisdag 25 november
Eric Wahlsteen har varit på en insamlingsresa i Kina under våren. Hans mål var att hitta den vita vintergäcken. Om detta och mycket mer kommer han att berätta för oss på årets sista föredrag. Han är även aktuell med boken Växter från världens ände.

Alla möten börjar kl. 19.00.

Plats: Terra Nova (Gamla aulan), Slottsvägen 5, Alnarp.
Vägbeskrivning och områdeskarta på SLU:s hemsida.
Karta på Google Maps.

Söndag 7 september
Växtmarknad i Alnarp 11.00–13.00

Kom i god tid till mötena, så du hinner välja ut en bra bok ur vårt välsorterade bibliotek. Du kan se vad som finns på vinstbordet eller till försäljning. Eller bara mingla en stund. Vi öppnar normalt kl. 18.15. Ta gärna med någon intressant växt som du kan visa upp eller fråga om.

Växter till vårt vinstbord är något vi alltid behöver. Släng inte dina utgallrade plantor utan kruka upp och ta med dem eller något annat trädgårdsanknutet till vårt växtlotteri. Välkommen att handla, köpa lotter (5 st: 10:-), träffa gamla och nya trädgårdsvänner. Kaffekorg med gott innehåll är bra att ha med sig.

Du som är ny medlem, ta gärna kontakt med oss i styrelsen under kvällen.