Iriskrokus (Crocus banaticus 'First Snow'). Foto: Dan Abelin.

Höstens program 2015

Höstens första föredragshållare är Owe Jaktlund på vårt lökmöte 29 september. Charlotte Rosander kommer sedan och pratar 28 oktober. I november får vi chansen att lyssna på Camilla Daher. Höstens växtmarknad är 6 september.

Tisdag 29 september
Lökmöte! Owe Jaktlund – redaktör för Trädgårdsamatören och flitig säljare på våra växtmarknader – berättar om hur det är att odla i lökhus, om hur man sköter dessa lökar, om sina favoritlökar och kommenterar även årets löklista.

Onsdag 28 oktober
Trädgårdsingenjör Charlotte Rosander, som forskat om buxbomssjukan, pratar om »Sjukdomar i trädgården – mota och/eller bota?«

Söndag 15 november
På årets sista möte kommer Camilla Daher, ordförande i STASS, berättar om sin trädgård – »Favoriter i ett älskat kaos«. Obs! Klockan 13.

Mötet 15 november börjar klockan 13.00. Övriga möten börjar klockan 19.00.

Plats: Terra Nova (Gamla aulan), Slottsvägen 2, Alnarp.
Vägbeskrivning och områdeskarta på SLU:s hemsida.
Karta på Google Maps.

Söndag 6 september
Växtmarknad på Hvilan Utbildning (Åkarp) 11.00–13.00

Kom i god tid till mötena, så du hinner välja ut en bra bok ur vårt välsorterade bibliotek. Du kan se vad som finns på vinstbordet eller till försäljning. Eller bara mingla en stund. Vi öppnar normalt klockan 18.15. Ta gärna med någon intressant växt som du kan visa upp eller fråga om.

Växter till vårt vinstbord är något vi alltid behöver. Släng inte dina utgallrade plantor utan kruka upp och ta med dem eller något annat trädgårdsanknutet till vårt växtlotteri. Välkommen att handla, köpa lotter (5 stycken lotter för 10 kronor), träffa gamla och nya trädgårdsvänner. Kaffekorg med gott innehåll är bra att ha med sig.

Du som är ny medlem, ta gärna kontakt med oss i styrelsen under kvällen.