Solfjäderslönn (Acer japonicum). Foto: Dan Abelin.

Höstens program 2016

Höstens första föredragshållare är Anita Ireholm på vårt lökmöte 29 september. Henrik Sjöman kommer sedan och pratar 19 oktober. I november får vi chansen att lyssna på Hannu Sarenström. Missa inte det! Höstens växtmarknad är 4 september. Läs mer om vad som händer i Skånekretsen hösten 2016 nedan.

Torsdag 29 september

Lökmöte! Innan försäljningen pratar Anita Ireholm om art- och sortkaraktärer hos släktet Galanthus – snödroppar – och om vilka arter som är vanligast förekommande i Sverige samt lite om snödropparnas England.

Onsdag 19 oktober

Henrik Sjöman kommer och berättar om »Spännande träd och buskar för stora och små trädgårdar«. Henrik är lärare och och forskare vid SLU Alnarp med inriktning på växtmateriallära och växtanvändning. Han är även vetenskaplig intendent – med inriktning på vedartat material– vid Göteborgs botaniska trädgård.

Söndag 20 november

På årets sista möte kommer Hannu Sarenström och lyser upp i mörka november. Hannu har skrivit många fina trädgårdsböcker och på sin blogg Hannu på Kinnekulle han skriver han om bland annat om mat och om sin trädgård på Kinnekulle. Denna dag heter föredraget »Trädgårdslycka – om trädgårdens rum och atmosfärer, vackra samplanteringar och ljuvliga växter som håller din trädgård i blom säsongen ut, välkommen till en välfylld och inspirerande trädgårdslycka«. Obs! Klockan 13.

Mötet 20 november börjar klockan 13.00. Övriga möten börjar klockan 19.00.

Plats: Terra Nova (Gamla aulan), Slottsvägen 2, Alnarp.
Vägbeskrivning och områdeskarta finns på SLU:s hemsida.
Karta på Google Maps.

Söndag 4 september

Växtmarknad på Hvilan Utbildning (Åkarp) 11.00–13.00

Kom i god tid till mötena, så du hinner välja ut en bra bok ur vårt välsorterade bibliotek. Du kan se vad som finns på vinstbordet eller till försäljning. Eller bara mingla en stund. Vi öppnar normalt klockan 18.15. Ta gärna med någon intressant växt som du kan visa upp eller fråga om.

Växter till vårt vinstbord är något vi alltid behöver. Släng inte dina utgallrade plantor utan kruka upp och ta med dem eller något annat trädgårdsanknutet till vårt växtlotteri. Välkommen att handla, köpa lotter (5 stycken lotter för 10 kronor), träffa gamla och nya trädgårdsvänner. Kaffekorg med gott innehåll är bra att ha med sig.

Du som är ny medlem, ta gärna kontakt med oss i styrelsen under kvällen.