Junimagnolia (Magnolia obovata). Foto: Dan Abelin.

Resa till Gullmarsfjordens plantskola 19 augusti 2018

Söndag 19 augusti reser vi till Tommy och Vivi Ahnby på Gullmarsfjordens plantskola.
Obs! INSTÄLLD.

Plantskolan ligger djupt inne i skogarna i gränstrakterna mellan Bohuslän och Dalsland via krokig väg och gammal bro. Tommy har som grossist bara öppet för grupper och vi har fått tid söndag eftermiddag 19 augusti. Alla som känner till Tommy vet att han har mycket och speciellt och bra såväl plantor som priser. Han är särskilt intresserad av magnolior men har även mycket azaleor, rhododendron, hjulträd, hortensior, japanska lönnar och vem vet vad man kan hitta. Vi var där på vår Dalslandsresa 2014 och på hemvägen hade vi en veritabel djungel i bakre busshalvan.

Preliminärt planerar vi att åka från Alnarp klockan 07.30 med lunch i Hensbacka (strax norr om Uddevalla), före ankomst till Tommy cirka klockan 13. Vi handlar och dricker sedan kaffe (busskaffe) medan vi betalar och packar bussen och åker därefter hem med kort paus på vägen. Vi beräknar att vara hemma i Alnarp till klockan 20.30.

Pris

Resan kostar inklusive lunch och kaffe 700 kronor. Förmiddagsfika tar var och en själv med.

Anmälan

Välkommen med anmälan till Anita (anita_lassing@hotmail.com eller 046-249284) samt inbetalning till Skånekretsens bankgiro 354-7114. Glöm inte att skriva namn och resmål! Anmälan är bindande.

Läs gärna våra resevillkor på skanekretsen.se/resevillkor

Sista anmälningsdag och inbetalning är 20 juli 2018.

Välkomna! Äntligen ett tillfälle att inhandla lite större, efterlängtat!

Reseledare

Anita Lassing & Ingrid Sjöberg

Webbadress

Gullmarsfjordens plantskola: http://www.stabod.se/?page_id=510