Resa till Kiekeberg april 2018

Resa till Kiekeberg april 2018

Resefavorit i repris – Kiekebergs plantmarknad i april

Resan arrangeras av Vannarpsbussarna för medlemmarna i Skånekretsen.

Skånekretsen besökte senast Kiekebergs plantmarknad 2013 (som en av jubileumsårets aktiviteter). Vi hoppas att såväl nya som »gamla« medlemmar tycker det kan vara dags med en liten inköpsrunda igen. Hela upplägget är väl beprövat och blir som följer:

Dag 1

Avresa från Alnarp klockan 08.00 fredagen den 13 april. Den som vill tar med fikakorg. Det går naturligtvis även bra att fika på turen Rødby–Puttgarden. Picknick-lunch kommer vi att ha med oss och den tänkte vi inta i Hachmanns lilla café på plantskolan i Barmstedt. Holger Hachmann hälsar alla välkomna! Ni som vill göra förhandsbeställningar och hämta ut på fredagen, ange gärna »Skane/Sweden« i samband med ert namn, så underlättas hanteringen på plantskolan och inlastningen i bussen går lite smidigare. Det går lika bra att handla på plats. Det är inga andra besök inplanerade på fredagen, så vi rullar sedan direkt till hotellet för incheckning och kvällens middag. Hotellet ligger i Uetersen och heter Parkhotell Rosarium – samma som 2013 men nu nyrenoverat.

Dag 2

Lördagen ägnas helt åt Kiekebergs plantmarknad, som har öppet klockan 10–18. På 2017 års vårmarknad var det 130 stycken utställare/försäljare som deltog. Under våren publiceras säkert en lista på alla årets utställare på Kiekebergs webbplats.

Bussen kör alltså till Kiekeberg direkt efter frukost, det ligger inte långt från hotellet. För förstagångsbesökare kan vi berätta att merparten av försäljarna säljer växter, många exklusiva och ovanliga. Man säljer även trädgårdstillbehör av allehanda slag. Även om de flesta försäljarna är tyskar, plantskolor och privatpersoner, kommer det försäljare från både Holland och andra håll med nyheter och specialiteter.

Ingen behöver gå hungrig i Kiekeberg. Här finns mycket att välja på, allt från korvstånd till restauranger, det är den enda måltid du betalar själv. Museet har ett eget bageri och gästgiveri. Det finns dessutom en växtparkering där du checkar in dina inköp under dagen.

Dag 3

Söndag efter frukost börjar vi rulla hemåt, med ett stopp hos Sonja och Uwe Horstmann i Schneverdingen för att kika på deras stora sortiment av minibarrväxter. Har du tråg som behöver piffas upp kanske? Man går sällan tomhänt härifrån. När vi är klara äter vi lunch i byn och sedan rullar vi mot Puttgarden och vidare hemåt.

Pris

3200 kronor per person i dubbelrum, enkelrumstillägg 600 kronor. Alla måltider (utom lunch i Kiekeberg) ingår.
Minimiantal för att genomföra resan är 30 personer, vi hoppas på några till.

Anmälan

Skickar du till vannarpsbussarna@vannarpsbussarna.se och betalning sker till bg 586-1349
Några har redan anmält sig direkt till Skånekretsen (Lotta & Birgitta), vänligen för säkerhets skull gör det direkt till Vannarpsbussarna också!
Ni anger: Kiekeberg/Skånekretsen, namn, antal personer, typ av rum, mobilnummer, eventuell specialkost.
Anmälan är bindande vid inbetalning av anmälningsavgift 500:-/person 15 februari 2018.
Slutbetalning senast 9 mars 2018 – glöm inte ange alla uppgifter ovan!
Kom ihåg! Ta med kartonger/backar tydligt märkta med namn.

Resegaranti

Vannarpsbussarna, som arrangerar denna resa har erforderliga resegarantier.

Kostnad för av avbokning

Mer än 30 dagar före avresa: 10 % eller minst 200:-
30–15 dagar före avresa: 20 % eller minst 300:-
15–2 dagar före avresa: 75 %
1 dag: 100 %

Kolla gärna upp ditt reseskydd i hemförsäkringen, avbeställningsskydd till exempel.

Reseledare

Birgitta Pettersson & Lotta Björnlund.

Webbadresser

Vannarpsbussarna: http://www.vannarpsbussarna.se/
Hachmann: http://www.hachmann.de/
Kiekeberg: http://www.kiekeberg-museum.de/pflanzenmarkt.html
Horstmann: https://www.pflanzenzentrum-horstmann.de/
Parkhotel Rosarium: https://www.parkhotel-rosarium.de/en/