Sibirisk lotus (Nelumbo nucifera ssp. komarovii). Foto: Dan Abelin.

Resa till Roland Gustavsson och Gullmarsfjordens plantskola 17 augusti 2019

Vi gör ett nytt försök lördagen 17 augusti 2019 med en resa till Tommy och Vivi Ahnbys plantskola i Gullmarsfjorden och kombinerar den med Roland Gustavssons trädgård i Storehagen.

Roland har en idéträdgård och ett intresse av exotiska växter som tidigare inte varit i odling. Han har också ett stort stenparti i ren lavasten från Island, vinterträdgård och växthus. Han har härdiga exotiska växter: kaktusar, palmliljor, inkaliljor samt en samling lotusar med såväl den sibiriska lotusen (Nelumbo nucifera ssp. komarovii) som egyptisk blå lotus och olika tropiska näckrosor. Mycket spännande och nytt för de flesta av oss. Bildalbum finns på www.facebook.com/roland.gustavsson.73

Gullmarsfjordens plantskola ligger djupt inne i skogarna i gränstrakterna mellan Bohuslän och Dalsland, via krokig väg och gammal bro. Tommy har som grossist bara öppet för grupper och i augusti. Tommy är speciellt intresserad av magnolior men har mycket azaleor, rododendron, hjulträd, hortensior, japanska lönnar och vem vet vad man kan hitta. Han har en sortlista som det är bra att studera hemmavid (se länk nedan).

Vi planerar att åka från Alnarp klockan 07.30 med besök hos Roland Gustavsson cirka kl. 11.00, lunch i Hensbacka (strax norr om Uddevalla) och ankomst till Tommy ca kl. 14.00. Vi handlar och dricker sedan busskaffe medan vi betalar och packar bussen och åker därefter hem med kort paus på vägen. Vi beräknar att vara hemma i Alnarp senast 21.30.

Pris

Resan kostar inklusive lunch och kaffe 950 kronor.

Anmälan

Välkommen med anmälan till Anita (anita_lassing@hotmail.com eller 046-249284) samt inbetalning till Skånekretsens bankgiro 354-7114. Glöm inte att skriva namn och resmål! Anmälan är bindande.

Läs gärna våra resevillkor på skanekretsen.se/resevillkor

Sista anmälningsdag och inbetalning är 20 juli 2019.

Välkomna!

Reseledare

Anita Lassing & Ingrid Sjöberg

Webbadress

Gullmarsfjordens plantskola: http://www.stabod.se/?page_id=510