Sökes: Ideella frökrafter

Vill du delta i distributionen av fröer från Trädgårdsamatörernas fröförmedling? Till en lokal på Köpenhamnsvägen i Malmö skickas i december alla fröpåsar, de kommer från andra arbetsgrupper inom fröförmedlingen som är spridda över landet och olika kretsar. Påsarna ska då plockas in i nummerordning i specialtillverkade hyllor. Så fort datorkörning och tilldelning har skett, kommer plocklistorna och distributionsgruppen kan plocka ihop och skicka ut till ivrigt väntande amatörer.

Merparten av fröerna skickas ut ungefär 10–20 januari, en mindre mängd 20–25 januari och spridda efterbeställningar 5 februari–1 mars. 90 % av arbetet sker i januari. Läs mer här.

Fröförmedlingen är en av föreningens kärnverksamheter. Blir det en lagom grupp frivilliga som gärna vill delta, så kan vi dela upp det på ett par insatser per person gissningsvis, fika bjuder vi på samt körersättning. Arbetspassen kan förläggas valfritt på dag- eller kvällstid. Vi kallar till informationsmöte i höst.

Vill du göra en viktig insats för föreningen? Tveka inte att höra av dig! Det finns väl en viss risk att det är roligt också!

Anmäl dig eller ställ frågor till

Göran Fries
fröansvarig, ordförande i Blekingekretsen,
goran.fries@cs.lth.se

Lotta Björnlund
med lokalen på Köpenhamnsvägen i Malmö, kassör i Skånekretsen
lotbjo007@gmail.com