Akantustistel (Carlina acanthifolia). Foto: Dan Abelin.

Studiecirklar hösten 2013

Vill du prata trädgård under lediga former?

Skånekretsen inleder i höst ett samarbete med Studiefrämjandet och startar studiecirklar på fyra platser runt om i Skåne. Första terminen tänker vi starta cirklar i Höör, Åstorp, Ystad och Simrishamn.

Tanken är att medlemmar ska träffas, prata trädgård, utbyta erfarenheter, ge och få tips och råd, visa bilder med mera inom gruppen under lediga former. Kanske vill man diskutera en speciell bok, en speciell växtgrupp eller utbyta erfarenheter om trädgårdsdesign eller -planering. Det kommer inte att finnas någon ledare som står för innehåll och program för cirklarna, deltagarna själva bestämmer innehållet från gång till gång men det ska vara inom ämnet trädgård. Det måste dock finnas en ansvarig person som prickar av deltagarna mot deltagarlistor och låser och låser upp lokalen som används.

Upplägg hösten 2013–våren 2014

För att undvika krockar med föredrag på Alnarp läggs cirkelträffarna till varannan måndag.

Start 23 september med upptaktsmöte på respektive ort, sedan träffas deltagarna varannan måndag fram till 18 november. Därefter blir det juluppehåll. Cirklarna startar upp igen efter juluppehållet 20 januari och håller på fram till 12 maj. Därefter hålls avslutning på respektive ort, runt den 20-23 maj i någon av cirkeldeltagarnas trädgård då man avnjuter en trädgårdsvandring, har gemensam fika, kanske byter växter eller bara umgås. På varje ort har Studiefrämjandet hjälp till med lokal där deltagarna kan träffas. Vill man hellre träffas hemma hos varandra går det också bra men då måste vi veta detta så att lokalen avbokas.

Plats: Höör (Ringsjöskolan), Åstorp, Simrishamn (Garvaregatan 1) och Ystad (Lilla Västergatan 30).
Dag: Varannan måndag
Tid: 19.00–21.00
Datum: 23 september–18 november 2013 samt 20 januari–12 maj 2014.

Intresseanmälan till studiecirklarna görs till e-post studiecirkel@skanekretsen.se

Vi vill gärna ha in anmälan före 31 augusti. När du anmäler dig, skriv namn, adress, telefonnummer och e-postadress samt vilken cirkel du är intresserad av, det vill säga vilken ort.

Monica Bjerkeus

Studiefrämjandet